Peces essencials per al bon funcionament del cotxe a Roses (Girona)

Els pneumàtics són les peces més essencials per assegurar el correcte exercici de l’automòbil i el seu constant frec amb el paviment pot deteriorar les seves bandes pneumàtiques, el que disminueix les seves capacitats de fricció i abrasió que permeten tant accelerar, frenar i controlar esllavissades laterals al girar o maniobrar.

Mantenir-los en bon estat i en correcte funcionament és una mesura necessària i obligatòria perquè el vehicle tingui un bon exercici. Prendre totes les previsions evita que els conductors siguin sorpresos amb una punxada dels seus pneumàtics o quan aquests tinguin solcs en la seva superfície i hagin de canviar-los a la brevetat possible.

Mantenir les llantes en funcionament per més temps i evitar el seu canvi abans de període per mal ús és possible quan els pneumàtics funcionen bé per tenir viatges segurs i evitar riscos en les vacances.

Protegir la integritat dels passatgers, conductors i vianants quan es transita per carreteres amb pneumàtics en bon estat, és un acte responsable que pot assegurar-se al comprovar la seva condició normal en pocs minuts.

Una senzilla prova de qualitat dels pneumàtics que evita inconvenients al transitar per calçades i rutes urbanes i, a més, és una mesura preventiva que pot allargar de manera considerable la vida útil dels pneumàtics, s’estalvia en temps, diners i sobretot en riscos i molèsties innecessàries.

Una altra peça fonamental és la corretja de distribució, l’encarregada de mantenir el motor sincronitzat. Evitar que es trenqui impedeix que es desencadenin altres avaries. Canviar-la atenent les recomanacions de fabricant evita el seu desgast.